Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı: Sektörün Geleceği ve Balık Sağlığı Masaya Yatırıldı

10. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı, 12 – 15 Şubat 2025

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı, 12 – 15 Şubat 2025 tarihinde Antalya Titanic Mardan Palace Kundu Otel’de gerçekleştirildi. Geniş bir katılımlar gerçekleşen bu önemli etkinlikte Su Ürünleri Üretimi ile ilgili tüm paydaşlar bir araya gelerek, ülkemizdeki üretimin nasıl daha sağlıklı ve etkili şekilde artırılacağı üzerine odaklandı. Çalıştayın geçen yılkinden farklı olarak, su ürünleri üretiminde gelinen en son nokta ve potansiyel sözleşmeli üretim, iklim değişikliği ve su ürünleri yetiştiriciliği ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunları üzerinde detaylı görüşmeler gerçekleştirildi. Diğer taraftan, balık hastalıkları ve yem oturumunda su ürünleri yemlerinin kalitesi, balık sağlığının değişen koşullarda nasıl etkilendiği üzerine çok önemli sunumlar gerçekleştirildi.
Şirket kurucumuz Prof.Dr. Eroldoğan, Besleme ve Yem Yönetiminin Balık Sağlığı Üzerine etkileri ile ilgili konuşmasını Balık Hastalıkları ve Yem oturumunda gerçekleştirdi. Dr. Eroldoğan, balıklarda stres unsurlar, yemlerinde kullanılan hammaddenin önemi, ülkemizdeki beslemeyle ilişkili problemleri ve olası çözüm önerilerini ele aldığı sunumunda ayrıca çevresel koşullara uygun ve yem teknolojisininde bir seçenek olduğun belirtti.

 

İlgili Yazılar: